1.Se freaca margarina sau untul( la temperatura camerei)cu cana de zahar si cu galbenusurile pana devin spumoase apoi se adauga si laptele,cate putin,esenta, praful de copt amestecat cu faina
2.Se pune hartie de copt intr-o tava, se toarna aluatul de mai sus ,se presara ciresele curatate de samburi si se da la copt cca.20min la foc potrivit.
3.Intre timp pregatim bezeau,batand albusurile cu un praf de sare,pana se spumeaza apoi se adauga zaharul turnat in ploaie,cate putin,si se amesteca pana se topeste zaharul.Este gata cand nu mai cade de pe tel.Se toarna si sucul de la lamaie
4.Se maruntesc ciresele(la blender)apoi se amesteca cu zaharul pudra si vinul rosu si se pune la fiert la bain marie,pana ce se leaga.
5.Dupa 20 min.Se scoate blatul din cuptor si se unge cu nu strat subtire de gem si se mai da la cuptor inca 3min. sa faca crusta,apoi se toarna bezeaua,se intinde pe toata suprafata prajiturei si se da din nou la cuptor,cam 5min.pana ce bezeaua se rumeneste usor.Prajitura se taie calda cu un cutit cu lama udata in apa,in forma de romburi.Se servesc reci,decorate cu cate o lingurita sos de cirese.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii