Prajitura cu spuma de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu spuma de zahar ars

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua, 6 linguri cu faina, 6 linguri cu zahar, un praf de sare, 4 linguri cu miez de nuca macinat, esenta de vanilie sau esenta de rom dupa gust.
  • Pentru crema :
  • un pachet de margarina Rama Maestro, o lingurita cu cacao, o cana cu lapte, 5 lingurite cu faina, 150 g zahar, esenta de rom sau vanilie dupa gust.
  • Pentru sirop:
  • 100-150 ml apa, 2-3 linguri cu zahar
  • Pentru spuma de zahar ars:
  • 6 albusuri de ou, 250 g zahar si 6 linguri cu zahar separat.

Mod de preparare

Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar ultima data preparam spuma de zahar ars.

Prepararea siropului:
Se fierbe apa cu zaharul pana cand se topeste zaharul.

Prepararea cremei:

Cele cinci lingurite de faina se vor dizolva bine intr-o cana cu lapte,apoi se va turna in cratita si se va amesteca bine cu cacao, se va fierbe si se va amesteca continuu la foc mic cu grija sa nu se lipeasca pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se va amesteca cu margarina Rama Maestro frecata in prealabil cu 150 g de zahar si esenta dupa gust, obtinandu-se astfel o crema delicioasa care se va pastra la rece.

Prepararea blatului:

In albusuri se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare. Se vor adauga apoi galbenusurile amestecate bine cu zaharul, faina, nuca macinata, esenta de rom sau vanilie dupa gust , se va bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia si se va turna aceasta compozitie intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul incins in prealabil cca 10-15 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul nostru este copt.
Cand este gata blatul, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit se insiropeaza, se toarna crema racita,dupa care vom prepara spuma de zahar ars care se va turna in tava peste blat si crema.

Prepararea spumei de zahar ars:

Cele 6 albusuri si 250 g de zahar se vor bate cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, o bezea.
Separat intr-o cratita se vor adauga 6 linguri de zahar si cand este topit ca un sirop se va turna peste spuma de abusuri si se va amesteca continuu cu mixerul pentru a nu se intari. Aceasta spuma se va turna in tava peste blatul insiropata si acoperit cu crema. Se introduce tava la frigider si se va servi dupa cateva 4-5 ore. Inainte de servire se presara deasupra ness sau ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise