Stafidele se pun in apa cu cateva picaturi esenta de rom minim 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt cernute si se amesteca pana rezulta o compozitie omogena. Se adauga si stafidele in compozitie. (Eu am pus si pe deasupra).
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru aproximativ 30-40 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul scobitorii. Scobitoarea trebuie sa ramana curata. Se pudreaza cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii