Prajitura cu stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu stafide

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 100 g stafide
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Stafidele se pun in apa cu cateva picaturi esenta de rom minim 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt cernute si se amesteca pana rezulta o compozitie omogena. Se adauga si stafidele in compozitie. (Eu am pus si pe deasupra).

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru aproximativ 30-40 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul scobitorii. Scobitoarea trebuie sa ramana curata. Se pudreaza cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise