Prajitura cu struguri

Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu struguri

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă,
  • 150 ml ulei,
  • 4 linguri miere,
  • 2 linguri de zahăr,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 340 g făină,
  • un plic praf de copt,
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte,
  • 4 gălbenuşuri,
  • 4 linguri rase cu făină,
  • 3 linguri zahăr,
  • O linguriţă esenţă de vanilie,
  • 100 g unt,
  • struguri albi, după gust
  • Pentru glazură:
  • 120 g ciocolată neagră,
  • 70 ml lapte,
  • pentru decor:
  • struguri albi, după gust

Mod de preparare

Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale, pufos, dar care se poate întinde. Se presară făină pe masa de lucru, se împarte aluatul în trei sfere. Se întinde fiecare bucată de aluat în foaie subţirică şi se transferă pe dosul unei tăvi pudrate cu puţină făină. Se coace fiecare foaie la foc mic, 5-7 minute, până se face uşor aurie.

Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă laptele cald în fir subţire, bătând cu un tel, apoi se pun pe foc mic, fierbând până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi vanilia, se amestecă bine şi se lasă la răcit.

Pentru glazură: se încălzeşte laptele într-un ibric, se face focul mic, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele, amestecând bine şi dând de pe foc din când în când, pentru a nu se arde. Se lasă un pic la răcit.

Pentru asamblare şi decor: într-o tavă sau pe un platou mare se aşază prima foaie, peste care se întinde jumătate din cremă, se presară boabe de struguri tăiate în jumătăţi, cărora le-am scos seminţele, apoi a doua foaie, crema rămasă, iar struguri, apoi ultima foaie. Se întinde glazura de ciocolată cu un cuţit sau o spatulă. Pentru un aspect frumos, se decorează cu boabe întregi de struguri. Se dă la frigider până a doua zi, astfel încât foile să se înmoaie.

Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de coacere: 20min (între 5 şi 7 min fiecare foaie)

Porţii: 16

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/prajitura-cu-struguri.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise