Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

1.Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Ingrediente

  • 2 tavi de 20/24 cm;
  • Cate 2 oua,
  • 2 linguri de faina,
  • 2 linguri de zahar,
  • un praf de sare,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat
  • Umplutura;
  • o ceasca de perle de tapioca,
  • 300 ml de sirop de cirese,
  • 6 linguri de dulceata de cirese
  • decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • cateva cirese confiate

Mod de preparare

1.Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu un pic de ulei, apoi se incorporeaza in albusuri tari si la urma se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt, apoi se toarna aluaturile, se presara deasupra zahar vanilat si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu cate 15 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se desprind cu lama unui cutit de hartia de copt si se lasa sa se raceasca bine.

2.Cesca de perle de tapioca se adauga in siropul de cirese pus la fiert in momentul cand da in clocot si se amesteca incontinuu pana ce perlele de tapioca devin incolore si scade tot siropul in care fierb.Se acopera etans cu o farfuriuta si se lasa sa traga perlutele tot siropul care mai ramane.Dupa ce s-au racit se strecoara bine de siropul ce a mai ramas(daca a mai ramas) si se amesteca cu dulceata de cirese.Se amesteca bine .

3. Se aseaza in tava in care s-au copt blaturile,o foaie de blat,deasupra ei se toarna uniform amestecul de tapioca si dulceata,se pune deasupra si a 2 a foaie de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.

E de preferat sa se lase de seara pana a 2 a zi apoi se taie si se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata bine,pana se intareste si se decoreaza cu cirese confiate.Este o prajitura foarte racoroasa si usor de preparat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise