Prajitura cu urda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu urda

Ingrediente

  • O prajitura simpla si gustoasa care se face foarte repede....daca acum nu mai aveti urda,puteti incerca sa o preparati cu branza de vaci.
  • -pentru aluat
  • 2 oua
  • 22 linguri zahar
  • 22 linguri ulei
  • 22 linguri faina
  • 30 linguri lapte
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 praf de copt( bicarbonat)
  • un praf sare
  • - pentru umplutura
  • 500 g urda
  • 2 oua
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Pentru a face repede aceasta reteta trebuie sa aveti toate ingredientele linga voi, pentru ca se face foarte repede.

Preparam coca.

Se separa cele doua albusuri de galbenusuri, se mixeaza spuma cu un praf de sare , apoi adaugam si galbenusurile si mixam in continuare ,,fara a opri mixerul. Adaugam pe rand zaharul, uleiul putin cate putin ca la maioneza, apoi laptele, faina (amestecata cu praful de copt) lingura cu lingura si la final cacaoa.

Aluatul rezultat il punem intr-o tava mare ( de aragaz) tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt.

Intr-un alt vas preparam umplutura . Urda o sfaramam cu o furculita, adaugam ouale intregi, stafidele hidratate in apa cu putina esenta de rom, zaharul si zaharul vanilat si la sfarsit coaja de lamaie.

Amestecam bine sa se omogenizeze ingredientele.

Cu ajutorul unei linguri punem urda peste aluatul din tava, din loc in loc.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 40 de minute ( facem testul cu scobitoarea)

Dupa ce prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca in tava, apoi o portionam.

Pofta mare sa aveti !

Mai multe imagini aici :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/10/prajitura-cu-urda.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise