Prajitura cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • 1 kg de visine
  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 1 1/2 cana de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt.

Mod de preparare

Visinele se spala ,se scot samburii si se pun la scurs.

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile frecate cu uleiul ca o maioneza.Se pune faina amestecata cu praful de copt,amestecandu-se usor cu o lingura de lemn (eu de regula incerc consistenta aluatului punand cate o visina deasupra ,daca se lasa imediat in jos,mai pun un pic de faina).Se toarna compozitia in tava (eu am o tava mai mare,circa 25*40 cm,pentru ca se mananca imediat,asa ca fac o portie mai mare)cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina.Se pun deasupra visinele,se da la cuptor la foc mediu spre mic,circa 1 1/2 ora si se incearca cu scobitoarea sa nu se mai prinda de ea aluatul.

Se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise