autor:

diana

» » Prajituri

Prajitura cu visine

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
6 oua, 12 linguri zahar, 100ml lapte, 100ml ulei, un praf de copt, 12 linguri faina, +, 2 cani visine, 1 lingura zahar, 1 lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se pun pe rand galbenusurile, laptele si uleiul, apoi faina cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava .

Visinele se curata de samburi, se lasa la surs, apoi se amesteca cu lingura de zaharul si cea de faina, se repartizeaza peste blatul din tava.

Se da prajitura la cuptor.

Prajitura este gata daca atunci cand introducem o scobitoarea in blat ea iese curata.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri
prajitura cu visine

prajitura cu visine

Se bat ouale cu zaharul + uleiul + faina amestecata cu praful de copt. Se pun visinele curatate

3 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    E prajitura mea favorita pentru ca e racoritoare si aromata.

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Maria Lukacs , 21 iunie 2015

    Galbenuurile se pun pe rand pune.destul d clar in reteta

  • Fara foto

    Gheorghe Lambru , 20 iunie 2015

    se vede ca nu cititi reteta. gospodine ce sa zic ......?!?!

  • Fara foto

    nuti frincu , 20 iunie 2015

    cititi cu atentie reteta si veti intelege,scrie clar la modul de preparare ca se adauga pe rind si galbenusurile

    • Fara foto

      Maria Popa , 20 iunie 2015

      mai cititi o data, sant acolo

    • Fara foto

      Irina Popa , 20 iunie 2015

      Cititi mai atent ca sa specificat cind se adaoga galbenusurile...ar fi mai bine galbenusul sal amestecam cu uleiul si un pliculet de vanilie...succes si pofta mare tuturor

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 20 iunie 2015

      unde scrie o lingura,eu vad 12 linguri de faina,acolo e ok,numai cu galbenusurile a omis

    • Fara foto

      Anca Perianu , 20 iunie 2015

      Se adauga pe rand peste spuma de albus.

    • Fara foto

      Anca Perianu , 20 iunie 2015

      Scrie de galbenusuri.Cititi cu atentie

    • Fara foto

      Stefania Popescu , 20 iunie 2015

      Doamna spune ca a pus galbenusurile in compozitia de albusuri batute spuma impreuna cu zaharul !!!! Arata foarte bn !

    • Fara foto

      Vecinul Delabloc , 20 iunie 2015

      chiar voiaţi să aflaţi toate secretele? gălbenuşurile se pun la altă reţetă!!! hahaha! reţete de 2 ron...

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 01 iunie 2015

      SI CU GALBENUSURILE CUM RAMANE,NU E COMPETA RETETA,EU AMESTEC ULEIUL CU GALBENUSURILE SI UN PRAF DE SARE,SI CAND SUNT ALBUSURILE BATUTE BINE ADAUG GALBENUSELE CU ULEIUL,MAI MIXEZ UN PIC APOI LAPTELE SI FAINA CARE E AMESTECATA CU PRAFUL DE COPT,SI MAI PUN SI COAJA DE LAMAIE,SI 2 PLIC ZAHAR VANILAT,ESTE FF BUNA

    • Fara foto

      Bindea Angela , 31 mai 2015

      galbenusurile nu se folosesc?

    • Fara foto

      Anca Mihaela , 31 mai 2015

      Și gălbenușurile când se adaugă ?

    • Fara foto

      Florica Boata , 31 mai 2015

      Ce fac cu galbenusele?

    • Fara foto

      Andif If , 30 mai 2015

      Si galbenusurile??????????

    • Fara foto

      Ana Trif , 30 mai 2015

      Dar cu galbenusurile ce ai facut?

    • Fara foto

      Liliana Paraschiv , 30 mai 2015

      Doar o lingura de faina?

    • Fara foto

      Vilcu Elena , 30 mai 2015

      NU SE REGASESC GALBENUSURILE IN RETETA?????

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      am facut aceasta reteta si cu prune, un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Imi place foarte mult acest gen de prajiturica...,un deliciu...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Delicioasa,imi plac visinile la nebunie.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Lumi ma bucur ca ti-a placut. Ramona bineinteles ca se poate face cu orice fel de fructe, visinele ce le-am folosit eu erau de la congelator.....imagineaza-ti ce deliciu ar fi cu capsune...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Lumi ma bucur ca ti-a placut. Ramona bineinteles ca se poate face cu orice fel de fructe, visinele ce le-am folosit eu erau de la congelator.....imagineaza-ti ce deliciu ar fi cu capsune...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Preferata mea, prajitura cu visine. Reteta seaman cu a mea, eu nu pun lapte si nu amestec visinile cu zahar.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Foarte bună prajitura ta!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Imi place blatul, cred ca iese o cantitate suficienta pentru o tava mare. Aceasta prajitura poate fi facuta cu orice fel de fructe, proaspete sau congelate, chiar si cu musli (cu fructe si ciocolata). Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • +
  • 2 cani visine
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

nuti frincu

cititi cu atentie reteta si veti intelege,scrie clar la modul de preparare ca se adauga pe rind si galbenusurile

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu lapte fara cuptor