Prajitura cu visine

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • 500g visine fara samburi
  • 5-7oua(in functie de marimea lor)
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • mai mult de 1/2 cana ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare

Se scot samburii visinilor cu un aparat de scos samburi(daca aveti, daca nu cum va pricepeti)

Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare, se adauga si zaharul vanilat si se bat pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se freaca usor cu uleiul, se adauga albusurile batute spuma, Se amesteca usor de sus in jos, pana se incorporeaza toata compozitia de albusuri. Apoi se adauga usor faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.

Se toarna coca in tava tapetata.

Visinile se trec prin faina si se pun pe toata suprafata

prajiturii. Se baga forma in cuptorul incins la 180 de grade si se coace cam 45 de minute. E gata cand raspunde pozitiv la proba cu scobitoarea.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise