Prajitura cu visine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • Pentru blat e nevoie de :
  • 6 oua,
  • 2oog zahar,
  • 30 ml apa,
  • 40ml ulei(un paharel mic)
  • 20 g cacao,
  • 8lg faina.
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte,150ml frisca lichida,100g zahar pudra si doua plicuri creme Ole de ciocolata.
  • Pentru jeleu:
  • 400g compot visine
  • 150g zahar.

Mod de preparare

Pentru blat:

Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.

Peste blatul insiropat ,am pus un jeleu de visine pe care l-am facut asa:

-dintr-un borcan mare de compot de visine ,am strecurat visinele ,am mai completat cu suc pana am avut 400 g ,le-am amestecat cu 150 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul si a inceput sa dea in clocot ,apoi am dat deoparte.In aceasta compozitie am amestecat o gelatina(10g) care am dizolvat-o cu cateva linguri de suc cald din compotul ce l-am luat de pe foc.

In cadrul pt prajitura am pus blatul si cand jeleul a inceput sa se inchege ,l-am pus peste blat si am intins peste tot .

Daca nu aveti cadru ,puteti folosi si tava in care ati copt prajitura ,dar va trebui sa o taiati direct din tava ca nu se mai poate rasturna.

In timp ce s-a intarit jeleul ,am facut repede crema: 500ml lapte,150ml frisca lichida,100g zahar pudra si doua plicuri creme Ole de ciocolata,se pun toate intr-un bol si se bat cu mixerul pana devine o crema consistenta.Crema toata am intins-o peste jeleu.

Pentru glazura am folosit sucul ramas de la compot ,am mai adaugat si suc de visine pana am avut 400ml de lichid .

Lichidul impreuna cu 4 lg de zahar si 2 plicuri tort- gelee rosu (gelatina transparenta care se pune peste fructe ),se fierb 2-3 minute ,apoi calda se pune peste tort.

Cand se intareste glazura ,se scoate cadrul si se poate portiona ;ca sa iasa feliuta frumoasa ,se baga de fiecare data cutitul sub un jet de apa fierbinte .

Eu am ornat fiecare felie cu putina frisca si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise