Prajitura cu visine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine

Ingrediente

  • Pentru blat e nevoie de :
  • 6 oua,
  • 2oog zahar,
  • 30 ml apa,
  • 40ml ulei(un paharel mic)
  • 20 g cacao,
  • 8lg faina.
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte,150ml frisca lichida,100g zahar pudra si doua plicuri creme Ole de ciocolata.
  • Pentru jeleu:
  • 400g compot visine
  • 150g zahar.

Mod de preparare

Pentru blat:

Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.

Peste blatul insiropat ,am pus un jeleu de visine pe care l-am facut asa:

-dintr-un borcan mare de compot de visine ,am strecurat visinele ,am mai completat cu suc pana am avut 400 g ,le-am amestecat cu 150 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul si a inceput sa dea in clocot ,apoi am dat deoparte.In aceasta compozitie am amestecat o gelatina(10g) care am dizolvat-o cu cateva linguri de suc cald din compotul ce l-am luat de pe foc.

In cadrul pt prajitura am pus blatul si cand jeleul a inceput sa se inchege ,l-am pus peste blat si am intins peste tot .

Daca nu aveti cadru ,puteti folosi si tava in care ati copt prajitura ,dar va trebui sa o taiati direct din tava ca nu se mai poate rasturna.

In timp ce s-a intarit jeleul ,am facut repede crema: 500ml lapte,150ml frisca lichida,100g zahar pudra si doua plicuri creme Ole de ciocolata,se pun toate intr-un bol si se bat cu mixerul pana devine o crema consistenta.Crema toata am intins-o peste jeleu.

Pentru glazura am folosit sucul ramas de la compot ,am mai adaugat si suc de visine pana am avut 400ml de lichid .

Lichidul impreuna cu 4 lg de zahar si 2 plicuri tort- gelee rosu (gelatina transparenta care se pune peste fructe ),se fierb 2-3 minute ,apoi calda se pune peste tort.

Cand se intareste glazura ,se scoate cadrul si se poate portiona ;ca sa iasa feliuta frumoasa ,se baga de fiecare data cutitul sub un jet de apa fierbinte .

Eu am ornat fiecare felie cu putina frisca si ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise