Prajitura cu visine si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg ulei
  • 5 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf copt
  • 500 gr visine
  • pentru sirop:
  • 150 ml apa calda
  • 2 plicuri capuccino cu ciocolata
  • pentru crema:
  • 500 ml smantana 32% grasime (sau frisca lichida)
  • 200 gr visine
  • 4 linguri zahar ptr visine
  • 1 plic gelatina (8 gr)
  • pentru jeleu:
  • zeama de la visine
  • 1 plic gelatina(8 gr)

Mod de preparare

700 gr visine fara samburi se pun cu cateva ore inainte, impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama. Scurgem visinele bine, le punem pe un servetel si dam zeama deoparte.

Batem oualele intregi cu zaharul si uleiul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina, zaharul, praful de copt si cacao si omogenizam.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, presaram visinele pe toata suprafata si dam blatul la cuptor la foc mediu si lasam cca 30 minute.

Dupa ce blatul s-a copt se lasa la racit in tava. Insiropam cu siropul de capuccino.

Batem frisca, apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie, lasam 3-4 minute in frigider ca sa se intareasca putin cat sa o putem intinde pe blat si amestecam din cand in cand.

Turnam peste blatul racit si presaram cateva visine din loc in loc, dam apoi la frigider.

Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine, lasam cateva minute in congelator,amestecam din cand in cand, verificam daca s-a intarit dar nu de tot ci pana simtim ca poate fi intins pe prajitura.

Dupa ce frisca s-a intarit turnam deasupra jeleul.

Dam din nou prajitura la frigider sa se intareasca.

Spor la gatit!

Reteta preparata de Carmen, administrator blog http://privestesigateste.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise