Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:4 oua
  • 150g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 400 g visine din compot fara samburi
  • Sirop:1 sesenta de rom (10ml)
  • 3 linguri de zahat tos
  • 100 ml apa
  • Crema:un plic de crema de ciocolata dr Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml lapte rece

Mod de preparare

Blatul:

In primul rand scoateti samburii visinelor si le lasam la scurs.

Ouale se separa si se bat albusurile spuma pana raman pe tel,apoi treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat.Se bat pana se topeste zaharul,se adauga uleiul.Cand se omogenizeaza bine se adauga galbenusurile pe care le-am bautut in prealabil.Omogenizam bine.Treptat se adauga faina amestecand cu o lingura de lemn cand se ingroasa aluatul.

Il impartim egal in 2, luam 2 tavite mici pe care le tapetam cu ulei si faina (am folosit tavi de pizza eu dar merge orice alt vas cu diametru 26cm).Recomand acest diametru pentru a nu iesi prea inalta prajituta caci are si crema la mijloc.

Numai in partea de deasupra a prajiturii punem visinele,iar cealalta jumatate o coacem simpla.Eu le-am bagat la cuptor la 200 grade timp de 40-45 min.Dupa coacere le scoate si le lasam la racit maxim 10 minute.

Crema:

Amestecam toate ingredientele intr-un bol cu mixerul timp de 10 min pana crema devine foarte tare.Laptele sa fie neaprat de la frigider si zaharul pudra pentru a se omogeniza rapid.Se lasa la frigider cateva minute.Eu am preparato cat s-a copt blatul si cat l-am lasat la racit.Deci cam 30 min.

Siropul:

Apus ingredientele si le-am fiert (foc mediu) exact 10 min cat am lasat blatul la racit.Inainte de insiropare alegeti platoul unde va ramne prajitura caci va fi greu de mutat apoi. Cu siropul obtinut am insiropat numai partea de jos a prajiturii.

Dupa ce am insiropa patrea de jos adaugam crema si o intindem uniform (un cutit am folosit eu) si punem peste crema blatul cu visinele,presand usor. Pentru un aspect dragut am si pudrat prajitura.Se lasa la frigider 12 ore.

Este o prajitura adaptat la gustul meu.Sper sa va placa.Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise