Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 mana miez de nuca

Mod de preparare

Blatul:

Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai sus, cu miscari lente.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, scurgem visinele de sirop, le asezam in tava.

Turnam usor compozitia de blat, o nivelam.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Cand este copt blatul, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il intoarcem cu visinele in sus.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte.

Amestecam bine, punem semintele de la pastaia de vanilie.

Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.

Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.

O tragem de pe foc cand este gata, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Peste crema rece, punem mascarponele, mixam.

Crema obtinuta o punem peste blat, o nivelam bine.

Miezul de nuca il punem intr-o tigaie si il prajim putin.

Il tocam bucati potrivite, il presaram peste crema.

Dam prajitura la rece macar 2 ore, apoi servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise