autor:

Alina

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu zmeura si rodie

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
Blat, , 3 oua foarte mari (XL), 70 g zahar, 50 g unt topit, 60 g faina de grau, 25g cacao, 5 g praf de copt, 2 lg apa calduta, un praf sare, , Sirop zmeura, , 420g zmeura, 100g zahar, , Crema zmeura, , 250 ml sirop zmeura, 10 g gelatina granule, 40 ml apa, 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos), 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu), , Crema de frisca cu rodie, , 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos), 60 g zahar, 80 g smantana obisnuita (20% grasime), 6 g gelatina granule (dr. Oetker), 30 ml apa, 60 g seminte de rodie, , Decor, , 100 g ciocolata amaruie (55% cacao), seminte de rodie, zmeura

Dificultate: Medie Timp: 4h

10 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul este complet dizolvat.
4. Adauga galbenusurile si untul topit si racit in compozitie si mixeaza pana la inglobarea acestora..
5. Amesteca faina praful de copt si cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua-trei transe. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. Adauga apa calduta si amesteca pana cand este total inglobata.
6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 15 minute, sau pana trece testul scobitorii.
7. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

Sirop de zmeura
Pune zmeura congelata impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu si lasa la foc potrivit 2-3 minute, sau pana cand zmeura se inmoaie si lasa sirop apoi paseaz-o cu un blender. Pune-o intr-o strecuratoare si apasa pe ea cu o spatula ca sa separi semintele si sa scoti cat mai mult sirop.

Nota: daca folosesti zmeura proaspata, o acoperi cu zahar si o lasi de pe o zi pe alta, apoi o dai prin blender si sita.

Crema de zmeura
Lasa blatul in tava in care l-ai copt tapetata in prealabil cu hartiede copt sau cu folie alimentara, si prepara crema.
1. Hidratezi gelatina in apa pentru 10 minute, apoi o torni in siropul cald de zmeura si o dizolvi.
2. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata, adauga smantana obisnuita si siropul si mixeaza pana la inglobarea acestora.
Toarna crema peste blat si introdu in frigider pentru 1 ora sau in congelator 15-20 min.

Crema de frisca cu rodie
1. Hidratezi gelatina 10 min in apa, apoi o dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi smantana obisnuita si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporarea lor. Adaugi semintele de rodie si le incorporezi cu o spatula in compozitie.
Scoti tava din frigider/congelator, torni crema de frisca cu rodie deasupra, nivelezi si introduci in congelator pentru cateva ore (minumum 4, desi eu am lasat-o peste noapte).

Decor
Topeste ciocolata pe baie de aburi si intinde-o pe o hartie de copt. o introduci in frigider pentru 5-10 minute, apoi tai triunghiuri cu un cutit incalzit in apa fierbinte.

Scoti prajitura din congelator, o lasi la temperatura camerei 10-15 min, cu un cutit cu lama fierbinte (tinut in apa fierbinte) tai marginile, o portionezi in dreptunghiuri de 8x4 cm si o decorezi cu triunghiurile de ciocolata, semintele de rodie si zmeura.

Enjoy!

Nota: Poti pune glazura de ciocolata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 2 comentarii

  • mira (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2014

    O combinatie excelenta

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Minunata!Merita un premiu...

Dificultate

Medie

Timp

4h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua foarte mari (XL)
  • 70 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 60 g faina de grau
  • 25g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg apa calduta
  • un praf sare
  • Sirop zmeura
  • 420g zmeura
  • 100g zahar
  • Crema zmeura
  • 250 ml sirop zmeura
  • 10 g gelatina granule
  • 40 ml apa
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu)
  • Crema de frisca cu rodie
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime)
  • 6 g gelatina granule (dr. Oetker)
  • 30 ml apa
  • 60 g seminte de rodie
  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • seminte de rodie
  • zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

O combinatie excelenta

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte (Scutecele Domnului)