Prajitura Cuburi de gheata

Reteta de prajitura cuburi de gheata. Prajitura cuburi de gheata reteta simpla. Retete de prajituri.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Cuburi de gheata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • o jumatate de plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 125 g unt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml. lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 400 ml frisca
  • Pentru sirop:
  • 150ml. apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Reteta de prajitura cuburi de gheata este foarte buna, usor de pregatit si tare aratoasa.

Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie, cacao si faina (eu am adaugat si niste nuca maruntita). Omogenizam bine compozitia.Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si presaram putina faina, apoi turnam aluatul obtinut.

Dam la cuptor incalzit in prealabil, pentru 30minute, la foc potrivit (180*C).

Intr-o cratita punem 250ml lapte si punem pe foc. Amestecam restul de lapte (100ml) cu praful de budinca si cele 2 linguri de zahar si turnam peste laptele din cratita. Amestecam continuu pana se ingroasa budinca. Dam deoparte adaugam untul si mixam bine, pana cand obtinem o crema fina.

Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.

Batem frisca cu zaharul vanilat.

Peste blatul racit turnam siropul apoi punem crema repartizand-o uniform, intindem si frisca in mod egal pe toata suprafata prajiturii.

Cu o furculita trasam usor dungi prin frisca apoi ornam dupa imaginatie.

Eu am adaugat in budinca si 100 gr de stafide inmuiate in rom iar deasupra stratului de frisca am presarat cubulete de ananas.

Am ornat cu ciocolata topita. Se tine la frigider cel putin 2 ore.

Prajitura cuburi de gheata este un deliciu si v-o recomand cu drag. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise