Prajitura de ciocolata cu nuca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de ciocolata cu nuca

Ingrediente

  • 200 gr de unt fara sare
  • 150 gr de ciocolata amaruie
  • 11/2 pahar faina de copt
  • 3/4 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 3/4 pahar lapte
  • 1/2 pahar de nuci taiate
  • tava dreptunghiulara
  • Pentru glazura
  • 250 ml smantina de frisca
  • 100 gr de ciocolata (alba cu lapte sau amaruie)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge tava cu putin unt se tapeteaza cu pergament si se unge si hirtia putin.

Se topeste ciocolata cu untul pe foc foarte mic si se amesteca bine pana devine crema si lasam sa se raceasca putin.

Intr-un bol se bat putin ouale cu zahar si se adauga treptat restul ingridentelor. Nucile taiate marunt se amesteca cu putina faina ca sa nu se lase la fund si se amesteca in compozitie. Se toarna in tava, se niveleaza si se coace 55 de minute sau cind scobitoarea iese uscata. Se poate servi asa sau cu o glazura de ciocolata.

Eu pun pe foc mic 250 ml de smantina pentru frisca sa se incalzeasca si adaug 100 de grame de ciocolata sfarimata amestec pina ciocolata sa topit si iau de pe foc. Las crema sa se raceasca si torn peste prajitura. Se poate orna cu viermisori de ciocolata. Este o prajitura gustoasa si usor de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise