Ingrediente
Blat:, 400g faina, 100ml ulei, 7linguri zahar, 4albusuri+3oua intregi, 1plic praf de copt, 100g nuca macinata, coaja rasa de la 2portocale, Crema:, 500ml lapte, 100g zahar, 1pachet de unt, 4galbenusuri, 40g amidon alimentar, 1pastaie de vanilie, fructe de padure, Glazura:, 150g ciocolata menaj, 1lingura unt, 2linguri lapte
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Se fierbe laptele cu zahar,pastaia de vanilie taiata pe lungime la foc mic,se adauga galbenusurile frecate separat cu amidon si se amesteca continuu pana capata consistenta unei creme iar dupa ce s-a racit foarte bine,se incorporeaza untul moale cate putin,amestecand energic.
Intr-un vas pe foc mic sau bain-marie, se pun ingredientele pentru glazura,iar dupa ce s-a topit ciocolata se da deoparte vasul si se amesteca pentru fluidizare.
Blatul dupa ce s-a racit se taie pe orizontala,se pune jumatate din crema,deasupra fructele,se acopera cu restul de crema apoi a doua felie de blat,se preseaza putin si se lasa la frigider cateva ore.
Inainte de servire se toarna glazura,se orneaza,se taie si se serveste.