Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto

Ingrediente

  • 28ogr unt si 300gr zahar;5 oua si 300gr faina;1 lingurita drojdie uscata
  • 1 iaurt natural sau fructe
  • coaja rasa de la o portocala si sucul.Pt. caramelul de capsuni:3 cani mari de capsuni taiate in jumatati
  • 7 linguri zahar
  • sucul de la portocala razuita
  • 1 lingura scortisoara+1 baton de scortisoara
  • 3 linguri mari de vin de Porto.

Mod de preparare

Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja de portocala.Albusele se bat separat spuma.Galbenusele se adauga pe rand,se adauga 150 gr faina si jumatate din albuse,apoi restul.La sfarsit se pune iaurtul si drojdia.Se pune o tigaie antiaderenta la foc mediu,se pun capsunile,zaharul,scortisoara si sucul de portocala sa fiarba cam 4-5 minute,se adauga vinul si se mai lasa.Se pregateste o forma rotunda care se tapeteaza cu hartie speciala.Se toarna o parte din capsuni,cealalta se pastreaza.Peste se pune blatul,si se da la cuptor,cca 45 minute.Se orneaza cu felii de portocala,capsuni,jumatati de nuca.Cu sosul ramas se poate decora.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise