Prajitura de post cu ciocolata si sfecla rosie la slow cooker Crock-Pot

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Prajitura de post cu ciocolata si sfecla rosie la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • - 200 g ciocolata neagra cu cel putin 70% cacao
  • - 350 g sfecla rosie
  • - 50 g zahar
  • - 200 g nuca
  • - 40 ml ulei
  • - jumatate plic praf de copt
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - 100-150 ml suc proaspat de portocale
  • - extract natural de vanilie
  • - 150 g miere (dupa gust)
  • - o rodie

Mod de preparare

Curatam sfecla si o dam pe razatoarea mare. Macinam nuca - mie imi place sa las un sfert din ea taiata in bucati mari.

Radem coaja de portocala si stoarcem sucul din ea.

Topim ciocolata la bain marie si o amestecam cu zaharul (toate celelalte ingrediente trebuie sa fie pregatite inainte de a topi ciocolata).

Amestecam bine toate ingredientele.

Ungem cu putin ulei fundul vasului Crock-Pot, apoi punem hartie de copt decupata dupa forma lui. Turnam compozitia in aparatul Crock Pot slow cooker 4,7 L Digital, setam pe temperatura High pentru jumatate de ora, dupa care trecem pe temperatura Low si lasam pentru 3-4 ore (verificam la final sa se vada ca este prajitura inchegata).

Lasam sa se raceasca un pic, apoi portionam folosind o spatula de plastic.

Deoarece am pus foarte putin zahar in compozitie turnam miere cu generozitate pe fiecare portie. Adaugam seminte de rodie si mancam cu placere.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul