Prajitura Delad

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Delad

Ingrediente

  • Prajitura delad (am scis cu litera mica din pricina programului)!!! (adica à la moi)
  • Ingrediente : pentru blat : 6 oua, 100 g zahar, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura ulei arahide, 6 linguri faina, ½ praf de copt, 2 linguri cacao, esenta de rom.
  • Pentru crema 1: 100 gr branza „Mascarpone”, 100 ml frisca lichida, 3 linguri dulceata de cirese, esenta migdale.
  • Pentru crema 2: 75 gr lapte condensat, 50 gr unt la temperatura camerei, esenta migdale, 100 gr nuca de cocos.
  • Pentru sirop: 1 pahar lapte, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura miere, 1 lingura lichior de cirese sau esenta de rom.

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se bat cu uleiul pana la consistenta unei maioneze.

Se toarna totul peste albusul batut. .Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare. Se adauga cacoa, scortisoara si esenta de rom. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu putin ulei si hartie de copt, si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la 180° C. Cand este copt, se lasa sa se raceasca bine pe un gratar.

Se prepara cremele. Crema 1: se bate bine frisca lichida, se amesteca cu branza mascarpone si ea batuta separat. Se adauga dulceata si esenta si se mixeaza impreuna 1-2 minute. Se da un pic la frigider. Crema 2: se mixeaza untul se amesteca cu laptele condensat, esenta de migdale si nuca de cocos. Se mixeaza impreuna 2 minute. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune prima crema. Se unesc cele doua blaturi, iar deasupra se pune cea de a doua crema. Se presara apoi nuca de cocos. Se da la rece minimum 2 ore. Se taie. Am ornat cu fluturasi din fondant marshmallow.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise