Ingrediente
600 g faina, 550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat, 150g zahar pudra pt. crema, 200g zahar tos pt. spuma), 4 oua, 1 pachet margarina pt aluat, 1/2 pachet unt (pt. crema), 2 borcane gem de maciese, 1 sticluta esenta de rom, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 lingura cacao, lapte daca e nevoie (la aluat)
Dificultate: Medie | Timp: 2h
6 voturi
Mod de preparare
Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.
Crema:
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra, apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem, celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.
Gazura:
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie.
Se taie a doua zi.