Prajitura din albusuri

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajitura din albusuri

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -150 g de margarina(sau unt) moale
  • -300 g de zahar pudra
  • -8 albusuri
  • -200 g de faina
  • -1 lamiie
  • -1/2 lingurita de praf de copt(optional)
  • -1/2 lingurita de vanilie
  • Pentru glazura:
  • -2,5 linguri de lapte
  • -2 linguri pline cu zahar pudra
  • -1,5 lingura de cacao
  • -25 g de unt

Mod de preparare

In primul rind,se pregateste lamiia asa:lamiia,dupa ce se rade,se curata de coaja si de coaja alba(care e amara);dupa ce se curate,se stoarce,apoi,ceea ce ramine,se taie f.,f. marunt.

Deci,de la lamiie folosim:coaja rasa,sucul si lamiia ramasa,taiata f. marunt(vezi poza).

Margarina se freaca bine cu zaharul,sucul de lamiie si vanilia.La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt.Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt);se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut.Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.Eu,am folosit tava,rotunda,cu diametrul de 36 cm.

Se coace,la foc mediu,cca 45 de minute;in timp ce se coace,dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca,prea tare.

Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,la temperature camerei;dupa ce s-a racit,punem deasupra glazura,intr-un strat subtire.Pt.glazura:toate ingredientele le fierbem la foc mic,pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa(intr-un strat subtire),cu un cutit.

Pe urma o lasam sa se raceasca,intr-un loc rece(nu frigider),dupa care,se taie romburi.

Glazura aceasta,nu se va intari.

E o prajitura acrisoara,f.buna pt iubitorii de dulciuri acrisoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise