Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -500 g faina
  • -2 lingurite de drojdie uscata;se poate folosi si drojdie proaspata(cam 30 g,cred)
  • -100 g margarina(sau unt)
  • -75 g zahar
  • -coaja de lamiie si portocala
  • -1 lingurita de cardamom
  • -1 ou
  • -250 ml lapte
  • Pentru pus deasupra aluatului:
  • -100 g unt moale
  • -100 g zahar(neaparat tos)
  • -25-30 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Pentru a face aluatul,procedam asa:intr-un pahar se pune drojdia cu 3-4 lingurite de zahar(din cele 75 g) si cca

150 ml lapte caldut(din cele 250 ml).Se lasa,acoperit,sa creasca,cca 10-15 minute.In timpul asta,nu stam;faina

(cernuta) o mestecam,cu mina(prin frecarea ambelor miini),pina ce nu se mai vede margarina).

Apoi,peste faina,se pun toate celelalte ingrediente(inclusiv drojdia crescuta.Se mesteca,bine,toate,apoi se framinta cca 10 minute.

Pe urma,aluatul se acopera,se inveleste si se lasa sa creasca(intr-un loc caldut,ferit de curent),cca 45-50 minute.

Dupa ce e dospit,aluatul se pune intr-o tava unsa cu unt(marg)si tapetata cu faina.Pentru cantitatea asta,eu folosesc o tava cu diametrul de 38 cm.

Intindem aluatul,in tava,cu mina,cit mai uniform;apoi,cu degetul mare,facem niste gropite,in toata tava(vezi poza);aceste gropite se umplu cu

unt(cele 100 g).

Pe urma presaram zaharul(100 g),apoi migdalele.

Acum,aprindem cuptorul,la foc puternic si punem in el(cuptor) o tava cu apa rece(de la robinet);tava cu apa se pune sub gratar(vezi poza).

Cind aluatul e crescut(dupa cca 25 minute),il dam la cuptor,la foc mediu,cca 50 minute.

Cind punem tava cu prajitura in cuptor,apa din tava,din cuptor,trebuie sa fiarba;punind apa in cuptor,zaharul de pe prajitura se topeste(de la aburi).

Tot timpul coacerii,trebuie sa fie apa in tava;daca e nevoie,mai punem(apa fierbinte).

Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,apoi o taiem in bucati patrate de cca 5/5 cm.

E o prajitura f.buna.

Lasam,asa,sa creasca cca 20-30 minute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise