Prajitura Dobos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Dobos

Ingrediente

  • Pentru blat
  • -10 oua
  • -400 gr zahar
  • -300 gr faina
  • Pentru crema
  • -250 gr unt
  • -50 gr zahar pudra cu vanilie
  • -5 oua
  • -250 gr zahar
  • -3 linguri de cacao
  • Pentru caramel
  • -150 gr zahar
  • -50 gr unt
  • -1/2 lingurita de otet

Mod de preparare

Albusurile de ou le batem bine spuma dupa care adaugam zaharul si amestecam bine pana se formeaza o compozitie asemanatoarea ca cea a bezelelor, adaugam galbenusurile, mixam bine si turnam faina. Batem bine aceasta compozitie si ne pregatim sa impartim aluatul pentru blat.

Aceasta compozitie trebuie sa fie asemanatoare cu cea pentru clatite doar ca este mai consistenta, mai groasa.

Pregatim o tigaie ca aceea in care faceti clatite si impartim acest aluat incat sa ne iasa 8 foi pentru blat.

Se unge tigaia cu putin ulei si punem cu polonicul din compozitia obtinuta cat un deget de grosime. Repetam aceasta operatie de 8 ori pentru a ne iesi 8 foi, dupa care se lasa la racit, in timp ce preparam restul compozitiei.

Facem crema dintre blaturi. Untul pe care l-am tinut la temperatura camerei il batem bine cu zaharul pudra vanilat si bagam la frigider. Punem ouale cu zaharul si cacao pe baie de aburi si amestecam energic pana se ingroasa putin. O lasam sa se raceasca bine, apoi scoatem crema de unt si o amestecam cu crema de cacao. Punem aceasta crema intre blaturi alternativ.

Oprim un blat pe care il imbracam in caramel.

Glazura de caramel o facem din zahar, pe care il topim si il caramelizam, dam de pe foc cratita si punem untul, iar pentru a avea un efect de oglinda glazura, punem foarte putin otet.

Acest ultim strat de blat il imbracam in glazura de caramel si il taiem cu un cutit ud in 8.

Dupa aceea alternam blat, crema, blat, crema, pana terminam cu ultimul blat imbracat in caramel. Se lasa cateva ore in frigider pentru a se raci mai bine si se serveste. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise