autor:

Maria68

» » Prajituri

Prajitura Dobos

Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru foi:, 500 g faina, 100 g zahar, 100 g margarina sau unt, 1 ou, 2 linguri miere de albine, 1 lingurita amoniac, 1 pahar lapte, , Crema:, 3budinci de ciocolata, 0,750 ml lapte, 6-8 linguri zahar, 200 g Finetti, 200g unt, , Decor:, 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.

Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).

Cu aceasta compozitie umplem foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Albusurile de ou le batem bine spuma dupa care adaugam zaharul si amestecam bine pana se formeaza

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Hmm,ce deliciu!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pahar lapte
  • Crema:
  • 3budinci de ciocolata
  • 0,750 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 200 g Finetti
  • 200g unt
  • Decor:
  • 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Maria68
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut.

4 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Oua cu bacon in sos de mustar

Oua cu bacon in sos de mustar

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmm,ce deliciu!!!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rafaello