Foile:
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc potrivit 30 de minute.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si cacaua si le fierbem la baie de aburi pana obtinem o crema legata. Cand e gata crema o amestecam cu romul si cu untul , apoi o lasam la rece.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem aproximativ 20-30 de minute pana obtinem o bezea tare.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata de menaj cu uleiul la baie de aburi pana se inmoaie.
Blatul in taiem in doua, pe o jumate din blat se pune jumate din crema de cacao, apoi bezeaua, aopi restul de crema de cacao deasupra celalalt blat si la sfarsit ciocolata topita. Se baga prajitura la rece. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii