autor:

autor

» » Delicii sanatoase de la bloggeri

Prajitura duet cu mousse de afine

    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
3 oua mari, 100 gr unt, 150 gr Green Sugar, 120 gr faina, 100 gr faina de migdale, 20 gr cacao, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita sare, 100 ml iaurt, 100 ml lapte, 1 lingurita extract de vanilie, , Crema, 500 gr afine, 4 linguri Green Sugar, 1 lingura suc de lamaie, 200 ml frisca, 1 lingurita zahar vanilat, 10 gr gelatina, 50 ml apa rece, , Decor, 100 gr ciocolata alba, afine

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul Green Sugar pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.



Separat amestecam 100 gr de faina alba cu faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Pastram cele 20 gr de faina si cacaoa separat. Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Turnam laptele, extractul de vanilie si iaurtul apoi restul de ingrediente uscate si mixam din nou. Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una din ele punem restul de faina, cele 20 de grame ramase, si omogenizam. In cealalta jumatate punem cacaoa apoi amestecam bine.



Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi mici de dimensiuni 20/20 cm. Turnam cele doua compozitii in tavi si le coacem timp de 25-30 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasam blaturile la racit pe un gratar.



Punem afinele pe foc mic si le lasam la fiert 5-10 minute pana cand se inmoaie bine si isi lasa tot sucul. Punem compozitia intr-o sita si o lasam la scurs 20-30 de minute. Cu ajutorul unei linguri apasam usor peste afine ca sa iasa tot sucul. Lichidul obtinut il punem din nou pe foc si-l incalzim bine impreuna cu zaharul Green Sugar si cu sucul de lamaie. Cand lichidul e fierbinte oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece iar dupa 5 minute o adaugam peste sucul de afine. Lasam compozitia la rece pana incepe sa se ingroase si sa se apropie de textura unui jeleu.



Prajitura duet cu mousse de afine. Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece.



Punem blatul de cacao inapoi in tava, peste el punem jumatate din jeleul de afine si dam prajitura la rece pentru jumatate de ora. Cand jeleul s-a intarit putin putem pune deasupra si blatul de vanilie.



Cealalta jumatate de jeleu o amestecam cu frisca cu miscari usoare de jos in sus si apoi intindem crema peste blatul de vanilie. Acoperim prajitura cu folie de aluminiu si o dam din nou la rece pentru 1-2 ore pana cand crema este suficient de intarita.



Ornam prajitura cu ciocolata alba topita si cu afine proaspete. Enjoy!



Prajitura se poate realiza si cu afine congelate, care nu trebuiesc decongelate in prealabil ci pot fi folosite direct din congelator.



Reteta pregatita de Paula, @enjoydessert.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duet cu mousse de afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii sanatoase de la bloggeri
Dulceata de zmeura cu zero calorii

Dulceata de zmeura cu zero calorii

Ce poate fi mai placut decat sa culegi zmeura proaspata din gradina si sa faci o bunatate de dulceata

0 voturi    1 comentariu
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Limonada cu ghimbir, fara zahar

Limonada cu ghimbir, fara zahar

Portia de sanatate vine astazi sub forma unei bauturi perfecte pentru zilele toride de vara! Este

3 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 20 noiembrie 2014

    da,buna

  • Fara foto

    Silvia Serratore , 11 septembrie 2014

    Green sugar este zahar

  • Fara foto

    Drumea Simona , 23 august 2014

    se poate inlocui faina de migdale?unde se poate gasi?se poate folosi si zahar? prajitura arata bine si as vrea sa-o incerc

    • Fara foto

      Georgeta Blaschke Dumitrache , 15 august 2014

      ffoarte buna

    • Fara foto

      Ene Ramona , 10 august 2014

      o prajituta buna le vara:)

    • Fara foto

      Livia Dragan , 10 august 2014

      O prajitura excelenta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2014

      ce pofta mi-ai facut!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 100 gr unt
  • 150 gr Green Sugar
  • 120 gr faina
  • 100 gr faina de migdale
  • 20 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema
  • 500 gr afine
  • 4 linguri Green Sugar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 10 gr gelatina
  • 50 ml apa rece
  • Decor
  • 100 gr ciocolata alba
  • afine

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

ce pofta mi-ai facut!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii sanatoase de la bloggeri

Aperitive festive Aperitive festive

Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi încânte pe cei mici

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Tarta cu piersici si rodie, fara zahar Tarta cu piersici si rodie, fara zahar

Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Taiem foietajul in forma dreptunghiulara (sau in orice alta forma, important e sa va placa

2 voturi    3 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Aperitive festive