Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul Green Sugar pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam 100 gr de faina alba cu faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Pastram cele 20 gr de faina si cacaoa separat. Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Turnam laptele, extractul de vanilie si iaurtul apoi restul de ingrediente uscate si mixam din nou. Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una din ele punem restul de faina, cele 20 de grame ramase, si omogenizam. In cealalta jumatate punem cacaoa apoi amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi mici de dimensiuni 20/20 cm. Turnam cele doua compozitii in tavi si le coacem timp de 25-30 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Lasam blaturile la racit pe un gratar.
Punem afinele pe foc mic si le lasam la fiert 5-10 minute pana cand se inmoaie bine si isi lasa tot sucul. Punem compozitia intr-o sita si o lasam la scurs 20-30 de minute. Cu ajutorul unei linguri apasam usor peste afine ca sa iasa tot sucul. Lichidul obtinut il punem din nou pe foc si-l incalzim bine impreuna cu zaharul Green Sugar si cu sucul de lamaie. Cand lichidul e fierbinte oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece iar dupa 5 minute o adaugam peste sucul de afine. Lasam compozitia la rece pana incepe sa se ingroase si sa se apropie de textura unui jeleu.
Prajitura duet cu mousse de afine. Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece.
Punem blatul de cacao inapoi in tava, peste el punem jumatate din jeleul de afine si dam prajitura la rece pentru jumatate de ora. Cand jeleul s-a intarit putin putem pune deasupra si blatul de vanilie.
Cealalta jumatate de jeleu o amestecam cu frisca cu miscari usoare de jos in sus si apoi intindem crema peste blatul de vanilie. Acoperim prajitura cu folie de aluminiu si o dam din nou la rece pentru 1-2 ore pana cand crema este suficient de intarita.
Ornam prajitura cu ciocolata alba topita si cu afine proaspete. Enjoy!
Prajitura se poate realiza si cu afine congelate, care nu trebuiesc decongelate in prealabil ci pot fi folosite direct din congelator.
Reteta pregatita de Paula, @enjoydessert.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii