Aluatul: faramitam bine biscuitii si-i amestecam cu margarina si 4 picaturi esenta de vanilie pana obtinem un aluat. Ungem vasul yena cu margarina si intindem un blat de 2-4 cm. Il punem la copt in cuptorul incalzit timp de 10 minute. Il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.
Umplutura: Amestecam bine branza, ouale si zaharul pana obtinem o pasta fina. Adaugam stafidele si ciocolata taiata cat mai fin si omogenizam. Cand compozitia este un pic moale adaug 3 linguri de gris. La final stropim 2 picaturi de rom si turnam aluatul peste blatul racit.
Se coace la foc mediu pana cand compozitia are consistenta sau trece testul cu \"sa nu se lipeasca de scobitoare\".
Pentru ingredientele mentionate am folosit doua vase micute yena, unul rotund si altul oval, dar poate fi pusa si intr-o tava mare, dreptunghiulara obisnuita.
Este un desert rafinat, foarte dulce si gustos.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii