Prajitura dulce cu branza

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura dulce cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat: 200 gr biscuiti moi(vezi foto), 150 gr margarina Rama
  • Pentru umplutura: 250 gr zahar, 5 oua, 700 gr branza, 50 gr stafide, 50 gr ciocolata cu lapte, 3 linguri de gris, esenta de vanilie, esenta de rom

Mod de preparare

Aluatul: faramitam bine biscuitii si-i amestecam cu margarina si 4 picaturi esenta de vanilie pana obtinem un aluat. Ungem vasul yena cu margarina si intindem un blat de 2-4 cm. Il punem la copt in cuptorul incalzit timp de 10 minute. Il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Umplutura: Amestecam bine branza, ouale si zaharul pana obtinem o pasta fina. Adaugam stafidele si ciocolata taiata cat mai fin si omogenizam. Cand compozitia este un pic moale adaug 3 linguri de gris. La final stropim 2 picaturi de rom si turnam aluatul peste blatul racit.

Se coace la foc mediu pana cand compozitia are consistenta sau trece testul cu \"sa nu se lipeasca de scobitoare\".

Pentru ingredientele mentionate am folosit doua vase micute yena, unul rotund si altul oval, dar poate fi pusa si intr-o tava mare, dreptunghiulara obisnuita.

Este un desert rafinat, foarte dulce si gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise