Blatul:
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam nici un fir de galbenus in albusuri!!!). Cind albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta, iar apoi se bat bezea.
Se amesteca gălbenuşurile cu albuşurile, după care se adaugă făina.
Puneti aluatul, care trebuie să semene cu o smântână mai groasă în tava pregătită, după care se bagă în cuptor.
După ce se răceşte, se taie în două părţi egale, după care se însiropează şi se umple cu cremă.
Crema
Se amestecă într-o cratiţă cacaua, zahărul şi făina, laptele se toarnă câte puţin, peste această compoziţie, ca sa nu se facă cocoloaşe, şi se amestecă intr]una până ce se îngroaşă.
Se lasă sa se răcească, după care se adaugă untul în bucăţi mici. Se freacă bine după fiecare bucată de unt, până s-a înglobat totul.
Siropul
Se fierbe apa cu zahar pana clocoteste, dupa care se inchide si se adauga esenta de rom.
Blatul se inmoaie cu sirop si se umple cu crema, se acoperă cu un strat din aceeasi crema si se orneaza dupa voia inimii.
Bon Appétit!!
Enjoy your meal!!
Poftă bună!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii