Ingrediente
Pentru prajitura:, 200 g de curmale, 150 g margarina, 100 g zahar brun, 1 pastaie de vanilie, 3 oua, 200 g nuca macinata, 1 praf de sare, 300 g faina, 1 lingura praf de copt, 3 linguri de sirop de zahar, Pentru caramel:, 150 g zahar, 100 ml frisca lichida, 10 g cafea instant, 50 g margarina
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit.
Mixam margarina cu zaharul brun pana devine pufoasa, adaugam vanilia si ouale unul cate unul. Fara a ne opri din mixat, adaugam siropul de zahar si mai apoi un praf de sare si nucile macinate. Adaugam piureul de curmale si amestecam bine cu o spatula, apoi faina si praful de copt(cernute).
Punem compozitia in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul pre-incalzit la 200ºC pentru 45 de minute.
Intre timp se pregateste caramelul: Punem la foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Amestecam frisca si cafeaua. Cand caramelul e gata, turnam frisca toata o data peste el(cu grija sa nu ne stropim!) si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste.
Taiem feliute si servim `stropita` cu deliciosul caramel.