autor:

Sim0na

» » Prajituri

Prajitura Excelent

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2011

Ingrediente
Ptr. foi:, 9 ouă, 9 linguri făină, 9 linguri zahăr, 1 sticluţă esenţă vanilie, Ptr. cremă:, 2 ouă, 200 g zahăr, 1 lingură apă, 250 g margarină, 40 g cacao, 2 esenţe rom, Ptr. decorat: migdale măcinate

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Am separate albuşurile de gălbenuşuri. Galbenuşurile le-am amestecat cu vanilia. Albuşurile le-am batut spumă împreună cu zahărul. Am amestecat albuşurile cu gălbenuşurile, apoi am încorporat făina cernută. Aluatul obţinut l-am împărţit în două, şi am copt două foi subţiri, în tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit. Am lăsat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.
Cât aluatul a stat la cuptor am pregătit crema:
Am batut cele două oua împreună cu zahărul şi apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adăugat cacao cernută, şi am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecând treptat cu câte o lingură din crema rece, iar la final am pus şi cele 2 esenţe de rom.
După ce am copt cele două foi le-am lăsat să se răceasca, apoi le-am tăiat pe jumătate, formând 4 blaturi.
Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o altă foaie.. şi tot aşa până am terminat foile, iar prăjitura am îmbrăcat-o în cremă. Deasupra am presărat din abundenta migdale măcinate. Am dat prajitura la frigider ptr câteva ore.
Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu zahar ars si gem

Prajitura cu zahar ars si gem

Modul de preparare I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana

6 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Placintele cu mere si ciocolata

Placintele cu mere si ciocolata

Incinge cuptorul la 190°C.Unge o tava de briose cu grasime. Pentru aluat, amesteca ingredientele

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Mitu , 10 septembrie 2013

    mai repede arata ca un fel de foi cam ca alba ca zapada doar ca mulatra nu prea the a excelent.

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 14 august 2013

    am vz acum din poza finala...ai taiat-o dupa ce ai pus crema...

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 14 august 2013

    am vz din poze reiese ca ai taiato dupa ce ai pus crema... e buuunaaaaaaaa...am incercat-o...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 14 august 2013

      este buna intr-adevar----se pare ca nu ai taiat foile in 2......

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2011

      Arata excelent!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Ptr. foi:
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 sticluţă esenţă vanilie
  • Ptr. cremă:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 250 g margarină
  • 40 g cacao
  • 2 esenţe rom
  • Ptr. decorat: migdale măcinate

Raporteaza reteta

Retete
de Sim0na
Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o.. cand a devenit

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i-am spalat bine-bine. Le-am rupt „capul”, i-am mai spalat odata foarte bine. I-am oparit

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie capetele. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul

5 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

am vz din poze reiese ca ai taiato dupa ce ai pus crema... e buuunaaaaaaaa...am incercat-o...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Semiluna