autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura Fanta

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 lg zahar, 4 lg faina, 2 lg cacao, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt, un praf de sare, Crema:, 500 g branza de vaci (am folosit Pilos), 200 g unt 82% grasime, 200 g zahar pudra, o fiola esenta de vanilie, Glazura:, 2 plicuri budinca de vanilie, 800 ml suc Fanta (am folosit Santal de portocale), 5 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

47 voturi

Mod de preparare

Simpla,buna si de mare efect...zic eu! 

Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul( 1-2 minute cat sa se omogenizeze) apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt(toate cernute).
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit
Crema:Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare.
Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura:O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta(Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Uleiul se freaca cu galbenusurile, apoi se adauga peste albusuri,

38 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina

32 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

47 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml suc Fanta (am folosit Santal de portocale)
  • 5 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
fursec spritat cu ciocolata