Prajitura Fanta

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Fanta

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml suc Fanta (am folosit Santal de portocale)
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Simpla,buna si de mare efect...zic eu! 

Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul( 1-2 minute cat sa se omogenizeze) apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt(toate cernute).

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit

Crema:Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare.

Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura:O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta(Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine