autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura Fanta

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 lg zahar, 4 lg faina, 2 lg cacao, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt, un praf de sare, Crema:, 500 g branza de vaci (am folosit Pilos), 200 g unt 82% grasime, 200 g zahar pudra, o fiola esenta de vanilie, Glazura:, 2 plicuri budinca de vanilie, 800 ml suc Fanta (am folosit Santal de portocale), 5 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

105 voturi

Mod de preparare

Simpla,buna si de mare efect...zic eu! 

Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul( 1-2 minute cat sa se omogenizeze) apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt(toate cernute).
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit
Crema:Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare.
Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura:O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta(Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura fanta

Prajitura fanta

Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt

11 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ani , 27 decembrie 2018

    Putem folosi in loc de branza de vaci si mascarpone?Multumesc ptr raspuns

  • Fara foto

    Maria , 21 ianuarie 2018

    Excelenta reteta,mi-a iest exact asa cum arata si buna binenteles....

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

105 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml suc Fanta (am folosit Santal de portocale)
  • 5 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Ani

Putem folosi in loc de branza de vaci si mascarpone?Multumesc ptr raspuns

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
SIROP DE TRANDAFIRI