Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in prealabil cu uleiul iar pe urma se pune faina amestecata dinainte cu praful de copt si cacao. Toata compozitia se pune in tava in care am pus hartie de copt si se niveleaza frumos cu lingura sau o spatula deoarece trebuie asezata crema peste blat. Se pune in cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit pentru aprox. 35-40 minute.
Pregatim crema astfel: margarina (eu de obicei folosesc Rama Maestro) se bate spuma cu zaharul farin si praful de vanilie si la urma adaugam branza de vaci. Atentie: branza de vaci sa nu fie moale caci altfel va curge glazura ce o vom pune deasupra. Dupa ce s-a copt blatul si binenteles s-a racit il asezam pe tava si intindem crema peste blat niveland frumos. Si acum un pont: ca sa fiti siguri ca nu va curge glazura calda mai bine ridicati putin marginile prajiturii cu crema. Pregatim glazura astfel: se pune 300 ml suc de portocale la fiert cu zaharul si cand fierbe adaugam praful de budinca dizolvat in prealabil cu rstul de 100 ml suc. Lasam sa fiarba la foc mic aprox. 2-3 minute. O sa vedeti ca se va intari. Se ia de pe foc glazura si se intinde lingura cu lingura peste crema cat este inca calduta (sa nu fie fierbinte). Se da la rece.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii