Prajitura Fanta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Fanta

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de: 6 oua, 7 linguri zahar, 1/2 praf de copt, 2 linguri cacao, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 7 linguri de faina.
  • La crema ne trebuie: 1 cub de 250 gr. margarina Rama Maestro, 100 gr zahar farin, 250 gr branza proaspata de vaci si 1 zahar vanilinat.
  • La glazura: 400 ml suc de portocale, 5 linguri zahar si 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker.

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in prealabil cu uleiul iar pe urma se pune faina amestecata dinainte cu praful de copt si cacao. Toata compozitia se pune in tava in care am pus hartie de copt si se niveleaza frumos cu lingura sau o spatula deoarece trebuie asezata crema peste blat. Se pune in cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit pentru aprox. 35-40 minute.

Pregatim crema astfel: margarina (eu de obicei folosesc Rama Maestro) se bate spuma cu zaharul farin si praful de vanilie si la urma adaugam branza de vaci. Atentie: branza de vaci sa nu fie moale caci altfel va curge glazura ce o vom pune deasupra. Dupa ce s-a copt blatul si binenteles s-a racit il asezam pe tava si intindem crema peste blat niveland frumos. Si acum un pont: ca sa fiti siguri ca nu va curge glazura calda mai bine ridicati putin marginile prajiturii cu crema. Pregatim glazura astfel: se pune 300 ml suc de portocale la fiert cu zaharul si cand fierbe adaugam praful de budinca dizolvat in prealabil cu rstul de 100 ml suc. Lasam sa fiarba la foc mic aprox. 2-3 minute. O sa vedeti ca se va intari. Se ia de pe foc glazura si se intinde lingura cu lingura peste crema cat este inca calduta (sa nu fie fierbinte). Se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise