Prajitura Fantezie cu visine

Blatul: se separa ouale.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Fantezie cu visine

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg ulei
  • 1 lg apa fierbinte
  • Pt. crema:
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3-4 lg zahar
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • Pt. jeleul de visine:
  • 500 g visine
  • 100 g zahar
  • 700 ml lichid per total
  • 1 plic gelatina
  • Pt. glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 2-3 lg lapte

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa fierbinte. Se incorporeaza in spuma. Faina, macul si praful de copt se amesteca impreuna. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna in tava (22x33 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema: Praful de budinca se dizolva cu 100 ml lapte. Restul de lapte se pune pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se toarna budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine consistenta dorita. Se incorporeaza cate putin in budinca si se da la rece.

Jeleul de visine: Visinele se spala si se curata de samburi. Se pune zaharul si se lasa jumatate de ora pentru a-si lasa sirop apoi se completeaza cu apa pana se obtin 700 ml de lichid. Se pune pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.

Gelatina se pune la hidratat apoi se incalzeste usor si se toarna peste visine. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit.

Blatul se taie in doua pe orizontala. In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara si se asaza primul blat. Se unge cu crema de vanilie si se da putin la rece. Cand jeleul a inceput sa se inchege usor, se toarna peste crema de vanilie, apoi se asaza deasupra celalalt blat. Se strange usor in folia alimentara si se da din nou la rece (de preferat peste noapte) pentru a se intari bine jeleul.

A doua zi se scoate de la rece, se transfera pe un platou si se indeparteaza folia.

Intr-o craticioara se pune ciocolata impreuna cu laptele si se lasa pana se omogenizeaza. Se racoreste usor si se toarna peste blat. Se intinde si se da din nou la rece pana se intareste ciocolata dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise