Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare.
Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min.
Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust.
Dupa ce am calit merele tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine.
Separat, intr-un bol amestecam faina ,grisul,zaharul si praful de copt.
Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt.
In timp ce ne ocupam de "constructia" prajiturii preincalzim cuptorul.
Amestecul solid il impartim in 3 ,la fel si merele,la fel si untul.
Primul start este cel solid
urmeaza unul de mere
peste care radem unt.
Urmeaza iar un strat alb ,unul de mere si unt ras.
Si la final .........un strat alb,unul de mere si radem restul de unt.
Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase(cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.
Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min.
Scoatem tava din cuptor ,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare.
Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii