Prajitura cu biscuiti si crema fina de lapte

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu biscuiti si crema  fina de lapte

Ingrediente

  • 5 oua
  • 26 linguri zahar
  • 1,5 litri lapte
  • 400 gr biscuiti
  • 200 gr margarina/unt
  • 1 plic ness
  • 10 linguri de faina
  • zahar vanilat, esente
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

1. Mixam cele 5 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si o cana de lapte rece, pana se dizolva zaharul. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana omogenizam compozitia.

2. Incalzim restul de lapte, iar dupa primul clocot, reducem intensitatea focului si turnam treptat compozitia cu faina. Fierbem crema la foc mic, mixand pana se ingroasa, apoi luam vasul de pe foc si incorporam margarina/untul, zaharul vanilat si esentele.

3. Intr-o tava potrivita (eu am folosit una de aprox 25*35 cm, dar mergea si intr-una mai mare), asezam un strat de biscuiti unul langa altul, turnam crema fierbinte peste biscuiti si dupa ce se mai raceste acoperim cu restul de biscuiti.

4. Batem albusurile spuma tare, la bain-marie, impreuna cu 8 linguri de zahar. Caramelizam restul de zahar pana ce devine un sirop galbui si il turnam in fir subtire in bezea si amestecam repede cu telul. Incorporam ness-ul dizolvat in zeama de lamaie. Intindem apoi bezeaua peste prajitura si o pastram la rece timp de 2 ore.

Sa aveti pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise