Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.
Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.
Margarina o taiem in trei bucati egale.
Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.
Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii