Prajitura fina cu nes si mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina cu nes si mac

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 g zahar tos
  • 100 g mac
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri nes
  • 150 ml lapte
  • 1 unt
  • biscuiti simpli(petit beurre)
  • 2 ciocolate pentru glazura

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma tare 6 albusuri peste care se adauga incet 250g zahar tos,apoi cu o lingura de lemn se amesteca foarte fin cu:100g mac,100g nuca de cocos,praful de copt si 2 linguri de faina.Apoi se pune la copt.

Crema:se amesteca 6 galbenusuri cu 250 gr zahar tos,4 linguri de faina,3 linguri de nes iar apoi se adauga incet (ca sa nu faca ,,cocoloase'')150 ml lapte.Totul se fierbe la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa crema.Dupa racire se amesteca cu untul.Ansamblarea prajiturii se face in felul urmator:peste blat se pune jumatate din cantitatea de crema,un rand de biscuiti,restul de crema iar la final se adauga glazura facuta din ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise