Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -150 gr zahar
  • -1 cana sfecla razuita
  • -250 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 lingurite ghimbir razuit
  • -200 ml ulei
  • Pt crema :
  • -250 gr branza de vaci
  • -200 ml iaurt cu gust de fructe
  • -4 linguri zahar praf (sau tos)
  • Decor :
  • -un plic gelatina
  • -ornamente colorate sau orice doriti

Mod de preparare

Blatul:

Pregatim, prima data, o forma de copt (eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm) si pornim cuptorul la 180 grade.

Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica, razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina, dar fara sa o apasam.

Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam scortisoara, ghimbirul si in fir subtire uleiul. Pe rand, punem sfecla razuita si faina amestecata sau nu in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava. Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura.

In acest timp pregatim crema de branza:

Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta, punem iaurtul si zaharul. Daca le punem pe toate si dupa aceea incepeti sa o faceti pasta o sa mearga mai repede. Gustati si daca mai trebuie, mai adaugati zahar.

Eu am ales un iaurt cu piersici, dar puteti opta pentru orice fel de iaurt. Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul (in cazul in care folositi zahar tos), o punem la frigider. Cand prajitura este coapta, o scoatem si o o lasam la racit in tava.

Dupa ce s-a racit, o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit (in doua sau se poate in trei). Impartim crema in cate parti avem nevoie (eu am taiat in doua prajitura si crema am imapartit-o in jumatate) si punem pe prajitura.

Deasupra se pune o parte din crema si se niveleaza. Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa o presar cu ornamente colorate. Am mai pus din loc in loc fructe de physalis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise