Prajitura fina de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura fina de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru prajitura
  • • 100 gr ciocolata amaruie
  • • 150 gr unt sau margarina Rama
  • • 4 oua
  • • 100 gr zahar
  • • 50 gr faina
  • Pentru sosul caramel
  • • 100 gr zahar
  • • 50 gr unt
  • • 100 ml smantana
  • • zeama de lamaie, dupa gust

Mod de preparare

1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de foaie de copt, apoi unge-le din nou cu ulei.

2. Topeste ciocolata cu untul/margarina la bain-marie.Bate ouale cu zaharul pana se ingroasa.Adauga faina si compozitia cu ciocolata topita , apoi amesteca pana la omogenizare.Toarna compozitia obtinuta in vase si da-le la rece pentru 15-30 minute, sau le poti pastra la frigider pana cand esti gata sa le dai la copt.

3. Pentru sosul caramel, pune zaharul impreuna cu o lingura intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa-le sa fiarba pana cand zaharul se caramelizeaza.Adauga untul, amesteca, apoi adauga smantana si amesteca totul bine.Adauga putina zeama de lamaie, dupa gust.

4. Chiar inainte de a le servi, incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune formele pe o tava de copt si da-le la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand suprafata acestora se intareste putin, dar centrul sa fie lichid.Lasa-le sa stea in forma 5 minute, inainte de a le rasturna pe farfurie.Serveste-le cu sos caramel.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise