Prajitura finlandeza cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura finlandeza cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 300 gr rama
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 100 gr nuca macinata
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • Ingrediente umplutura:
  • 1. 5 kg mere (poate sa fie chiar si 2 kg)
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanile

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale, apoi adaugam 400gr faina, 100gr nuca macinata (sau migdale macinate) si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Nu va speriati, aluatul obtinut va fi mai moale. Am folosit o tava cu L=40cm, si l=28cm.

In tava am pus folie de aluminiu (sau hartie de copt) si aluatul l-am intins in tava cu mana umezita in apa rece, in asa fel incat pe margini aluatul sa fie ridicat.

Merele le curatam, le indepartam cotorul si le feliem subtire. Feliile de mere le asezam peste aluat cat mai des. Cele 4 oua le batem putin cu furculita impreuna cu 8 linguri de zahar, adaugam sticluta cu esenta de vanilie si la sfarsit punem si cei 200ml de lapte.

Aceasta compozitie o turnam peste merele asezate pe aluat, presaram deasupra cele 2 plicuri cu zahar vanilat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 40 min la foc mic.

Prajitura se scoate, se lasa sa raceasca si numai atunci se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise