Prajitura Frantuzeasca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura Frantuzeasca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 400 gr faina
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr unt/margarina
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • - 200 gr smantana
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 6 albusuri
  • - 200 gr zahar
  • - 150 gr cocos
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 400 ml lapte
  • - 6 galbenusuri
  • - 200 gr zahar
  • - 4 linguri faina
  • - 2 linguri amidon
  • - ½ pastaie vanilie
  • - 250-300 ml frisca
  • - 1 pliculet intaritor frisca
  • * visine fara samburi
  • * nuca de cocos

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, cacaoa, zaharul, untul/margarina la temperatura camerei, smantana si framantam bine pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o impartim in 2 parti egale si intindem, pe rand, intre doua bucati de folie alimentara (sincer fara aceasta metoda nu cred ca as fi reusit sa intind foile, deoarece sunt moi si usor lipicioase, dar asa ies perfecte).

Preparam umplutura astfel: mixam albusurile cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare, dupa care incorporam treptat, cu ajutorul unei spatule, nuca de cocos.

Tava o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie intinsa. Peste aluat vom intinde uniform umplutura, asezam visinele, asezam a doua foaie, apasam usor pentru a nu se “dezlipi” dupa coacere si dam la cuptorul preincalzit circa 30-40 minute.

Pentru crema de vanilie punem 300 ml lapte la fiert impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Galbenusurile le mixam cu zaharul si faina amestecata in prealabil cu amidonul. Adaugam treptat restul de lapte (100 ml) si continuam sa mixam. Inainte ca laptele sa inceapa sa fiarba il turnam peste compozitia cu galbenusuri amestecam bine si punem toata cantitatea inapoi pe foc mic. Amestecam continuu pana crema se ingroasa. Cand este gata acoperim toata suprafata cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.

Mixam frisca, in momentul in care incepe sa se intareasca adaugam intaritorul si continuam sa mai mixam 2-3 minute.

In crema racita incorporam treptat frisca batuta cu ajutorul unei spatule si intindem peste prajitura racita.

Ornam cu nuca de cocos si lasam la rece cel putin cateva ore dupa care se poate portiona.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise