prajitura Greta Garbo

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
ridicata
prajitura Greta Garbo

Ingrediente

  • Aluat: 500 gr.faina,200 gr.unt,2 oua intregi,250 ml smantana groasa,100 gr.zahar,30 gr.drojdie,o jumatate lingurita de sare,coaja de lamaie
  • Umplutura: 600 gr.gem sau marmelada (caise,macese,prune);eu am folosit de prune ,1/4 kg.de nuci macinate,1/4 zahar tos,zahar vanilat
  • Glazura: 100 gr.zahar,3o gr.cacao,5o ml apa,30 gr.unt,o jumatate lingurita de suc de lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza,se adauga untul moale,ouale intregi pe rand amestecand dupa fiecare pana cand se incorporeaza in unt,apoi smantana,coaja de lamaie si,la urma faina; se amesteca fara sa se framante prea mult si se lasa sa creasca 15 minute.Aluatul se pune apoi pe masa de lucru presarata cu faina si se imparte in patru parti egale.Se ia o bucata de aluat, i se da o forma dreptunghiulara presand cu mana sa aiba aceeasi grosime,apoi se intinde cu sucitorul in grosime de 1/2 cm ,dupa dimensiunile unei tavi de 22/33 sau ceva mai mare (eu am avut exact o tava de aceasta dimensiune)

Se aseaza foaia in tava neunsa si se intinde un strat de gem iar deasupra se presara 1/3 din nuca amestecata in prealabil cu zaharul si zaharul vanilat.La fel se procedeaza si cu celelalte foi care se suprapun,foaia de deasupra ramanand neunsa.Tava se lasa la cald 30 de minute,ca foile sa se dospeasca.Prajitura se coace la foc mediu cca o ora in cuptorul incalzit dinainte.

Se lasa in tava sa se raceasca complet apoi se glaseaza cu glazura de cacao care se face in felul urmator:apa cu zaharul se pune la fiert amestecand cu lingura pana se topeste zaharul, se adauga o jumatate de lingurita suc de lamaie si se lasa sa fiarba acoperit.Cand siropul este legat se ia vasul de pe foc si se pune imediat cacao cernuta,amestecand bine.Daca este destul de subtire nu se mai pune unt;se intinde imediat pe prajitura si cu lama lata a unui cutit intindem glazura pe toata suprafata .Se lasa sa se intaresca glazura si apoi o taiem in dreptunghiuri

Este o prajitura buna si fina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise