Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.
In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.
Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...
Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.
Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....
Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.
Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.
Pofta mare !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii