Reteta de prajitura inghetata falsa. Cum se prepara prajitura inghetata falsa reteta simpla si delicioasa.
Mod de preparare reteta de prajitura inghetata falsa.
Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se dizolve zahărul. Se adaugă gălbenușurile frecate puțin, se adaugă cîte o lingură din făina amestecata cu cacao și praful de copt pînă o terminăm, amestecand mereu prin răsturnare ca să nu se formeze cocoloașe.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt sau unsă cu puțin ulei și tapetată cu puțină făină, se introduce în cuptorul încălzit și se coace la foc potrivit adică la 150 grade C, 30 de minute.
Crema: Într-o cratiță punem 4 gălbenușuri cu 150 g zahăr praf se bat 4 - 5 minute să se dizolve zahărul, se adaugă 2 linguri de făină, 200 ml de lapte și 2 plicuri de zahăr vanilat sau puțină esență de vanilie.
Se pune cratița pe aburi și se amestecă continu de preferință cu o lingură de lemn să nu se lipeasca de fundul cratiței pană se îngroașă ca și o smantană foarte groasă. Se ia cratița de pe aburi si se lasă la răcit.
Cand crema este rece complet, se adaugă untul și se amestecă bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul.
Crema se întinde uniform peste blat, deasupra peste cremă se pune frisca batuta. Se da la rece cateva ore inainte de servire.
Reteta de prajitura inghetata falsa se prepara usor si este delicioasa, asadar v-o recomand cu drag. Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii