Ingrediente
Pt. aluat:, 500 g faina, putina sare, 2 lg untura, 80 g zahar, 2 gălbenușuri, 1 lgt coaja rasa de lamaie, 2 lg smantana, 30 g drojdie proaspata, 100 ml lapte, , Pt. umplutura:, gem de prune, 230 g nuca macinata, 180 g zahar, esenta de rom, , Pt. glazura:, 9 lg zahar, 3 lg cacao, 50 g unt, 3 lg lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
7 voturi
Mod de preparare
Se framanta un aluat nu foarte tare, elastic, care sa se poata intinde. Se lasa o jumatate de ora sa creasca. Se imparte in 3 parti egale si se intind foile cat dimensiunea tavii folosite.
Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se asaza prima foaie, se unge cu gem, iar deasupra, se presara jumatate din cantitatea de nuca amestecata cu zahar. Se stropeste usor cu esenta de rom. Se asaza cu grija cea de- a doua foaie, se unge din nou cu gem si se presara deasupra restul de nuca, apoi se stropeste din nou u esena de rom. Ultima foaie care se asaza deasupra, se va intepa cu o furculita din loc in loc.
Se lasa prajitura sa dospeasca timp de o ora, apoi se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C. Se lasa sa se coaca aproximativ 25-30 de minute, pana se inroseste frumos deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se prepara glazura. Intr-o craticioara, se pune zaharul, cacaoa, untul si laptele. Se incalzeste usor, amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se toarna fierbinte peste prajitura si se lasa sa se intareasca.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!